یکی از دستگاه های پرکاربرد در صنعت، گیوتین است که وظایف متعددی به عهده دارد، از جمله اصلیترین وظایف این قطعه میتوان به برش ورق های فلزی اشاره کرد. یکی از نکات مهم که در مورد این قطعه باید حتما مورد بررسی قرار گیرد و در صورت بروز مشکل باید برطرف گردد، تعمیر گیوتین است که باید به آن توجه گردد، چرا که در صورت نادیده گرفتن مشکلاتی که در استفاده از دستگاه گیوتین پیش میآید، ممکن ایت مشکلات جدیتری به وجود آید. در ادامه برای شرح خدمات و تعمیر گیوتین، شناخت بیشتر این دستگاه نیاز است که در ادامه به شرح این دستگاه و… باید پرداخت.
دستگاه گیوتین چیست؟
دستگاه گیوتین از دو بخش اصلی تیغه بالایی و تیغه پایینی ساخته شده است، تیغه بالایی گیوتین در جهت عمودی حرکت میکند و دارای یک زاویه کم 1 تا 6 درجه ای میباشد که با قرار گرفتن بر روی تیغه پایینی باعث برش ورقههای فلزی می گردد. گیوتین از نظر عملکرد به دو مدل دستی و ماشینی تقسیم بندی میشوند. همچنین از نظر دسته بندی بر اساس نوع ساختار دستگاه به دو دسته مکانیکی و هیدرولیکی دسته بندی میشوند که تقریبا اجزای مشابهی دارند و در نهایت خروجی هر دو دستگاه قابل قبول است. در دستگاه گیوتین هیدرولیک به منظور استفاده راحت تر از دستگاه و حرکت بازوی بالایی از مکانیزم لنگ یا فشار روغن (هیدرولیک) استفاده می گردد.
اجزا و قطعات گیوتین
دستگاه های بزرگ صنعتی از جمله گیوتین، از اجزا و قطعات کوچکتری ساخته می شوند تا در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات، این عمل به راحتی انجام شود و از بروز مشکلات بعدی در گیوتین به راحتی جلوگیری شود. اصلی ترین قطعات گیوتین شامل بدنه، موتور ، کلاچ، نگهدارنده ی ورق؛ تیغه گیوتین؛ است که در ادامه به توضیح و تشریح هر کدام از آنها می پردازیم.
بدنه
بدنه دستگاه های گیوتین در 3 حالت متنوع تولید میشوند، 1. استفاده از ورق های فولادی غلطک کاری شده که با جوش یا پیچ و مهره مونتاژ می شوند. 2. از ریخته گری برای تولید ورق و قطعات استفاده می شود. 3. از ترکیب حالت های بالا و ورقه های فولادی غلطک کاری شده و ریخته گری ورق ها.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در بدنه گیوتین پیش بیاید، تنش های احتمالی در بدنه به دلیل وارد شدن بار به قیچی یا بارهای انحرافی و تنش های پیچشی در اثر بارهای وارد شده است، به همین دلیل میز گیوتین باید از یک بدنه مستحکم ساخته شود و مقاومت لازم در برابر بارهای وارده را داشته باشد. از دیگر مشکلاتی که ساختار گیوتین ها ممکن است به وجود بیاید، ایجاد ضربه های سنگین و خنثی کردن متعادل کننده هاب فنری گیوتین معمولی و متعادل کننده های پنوماتیکی مورد استفاده در گیوتین های بزرگ است.
موتور
قلب دستگاه گیوتین، موتور آن است که شروع کننده جریان انتقال قدرت است، در دستگاه گیوتین، حد ظرفیت باید بالاتر از حد مصرفی گیوتین باشد، چرا که در صورت انجام کارهای مداوم، ذخیره انرژی توسط دستگاه به مقدار کم انجام می پذیرد که این موضوع باعث وارد شدن فشار زیادی به موتور گیوتین میشود.
کلاچ
کلاچ قطعه ایست برای قطع و وصل جریان ارتباط حرکت های دورانی؛ از کلاچ به علت شروع دوران و چرخش میل لنگ، و فطع و وصل برش، استفاده می شود. به طور کلی از گیوتین به عنوان عامل ارتباط دهنده محرک و میل لنگ استفاده میشود و تفاوتی ندارد از کلاچ مکانیکی استفاده میشود یا کلاچ اصطکاکی. از نظر ساختار کلاچ ها به دو دسته کلاچ مکانیکی و کلاچ دیسکی تقسیم بندی میشوند.
کلاچ مکانیکی: کلاچ های مکانیکی از اجزای کوچکتری مثل پنینی، سه فکی، غلطکی استفاده می کنند و بیشتر این نوع کلاچ در گیوتین مکانیکی، استفاده می شود.
کلاچ دیسکی: این نوع کلاچ در دو مدل کلاچ پنوماتیک و کلاچ هیدرولیک، عرضه می گردد و بیشتر در گیوتین های هیدرولیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
نگه دارنده ورق
این قطعه به طور مستقل عملکردی ندارد و یکی از قطعاتیست که به منظور نگهداشتن ورقه فلزی و برش دقیق آن، مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی نقش این قطعه نگهداشتن صحیح ورق فلزی در جای خود، بر روی میز کار دستگاه است؛ در مورد اهمیت این قطعه میتوان به این نکته اشاره کرد که در صورتیکه که ورقه در جای خود به درستی قرار نگیرد یا نیروی لازم به منظور نگهداشتن ورقه در جای خود صرف نشود، ممکن است در برش مشکلاتی به وجود آید. به طور کل، دلیل استفاده از این قطعه؛ نیروهای ناشی از برخورد تیغه بالایی با ورق فلزی است که باعث ایجاد نیروهای کشنده در ورقه میگردد، بنابراین لزوم استفاده از این قطعه نگهداشتن ورقه در جای مناسب است تا مقاومت کافی در برابر نیروهای وارده، داشته باشد.
علت استفاده از نگهدارندهها در قیچیهای گیوتین این است که وقتی تیغه بالایی قیچی با ورق تماس حاصل میکند نیروی کشنده بسیار قویای در اثر ضربه زدن قیچی اضافه میشود، در این حال وسیله نگهدارنده باید آنقدر استقامت داشته باشد تا در برابر نیروها از خود مقاومت نشان دهد.
تیغه گیوتین
یکی از قطعات اصلی در عملکرد دستگاه های گیوتین، تیغه گیوتین یا تیغ گیوتین است که از فولاد کروم دار برای ساختش استفاده میگردد، چرا که این مدل از فولاد از کیفیت بالایی برخوردار است و نیروی فوق العاده ای بر لبه تیغ گیوتین وارد میشود، وجود کوچکترین مشکلی در بدنه و ساختار این قطعه باعث بروز مشکلات جدی میشود. تیغه گیوتین در انواع مختلفی ساخته می شود، اصلی ترین این دسته بندی ها به تیغه گیوتین استیل بر و تیغه گیوتین آهن بر تقسیم میشوند. به طور کلی از دستگاه گیوتین برای برش قطعات فلزی استفاده میشود.
نحوه کارکرد و کاربرد دستگاه گیوتین
در گیوتین ها با روشن کردن الکتروموتور و ایجاد فشار بر روی کلاچ، نیروی الکتروموتور باعث ایجاد حرکت های دورانی در داخل دستگاه گیوتین می شود و در ادامه برای برش ورقه های فلزی این نیرو تبدیل به حرکات عمودی تیغه های بالایی گیوتین می شود، از سوی دیگر تیغه های پایینی گیوتین به طور ثابت باقی مانده و ورقه فلزی به طور ثابت توسط گیره هایی در جای خود ثابت باقی میماند، با حرکت تیغه های عمودی بالایی گیوتین به سمت پایین، ورق فلزی مورد نظر برش داده می شود. دستگاه گیوتین به طور کل در صنعت و برش ورقه های فلزی با ضخامت بالا تا حداکثر 3 سانتیمتر مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله مزایای استفاده از دستگاه گیوتین برای برش ورقه های فلزی، می توان به استفاده از این دستگاه برای برش ورقه های فلزی با طول زیاد، اشاره کرد
مشکلات موجود در گیوتین
- یکی از مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از گیوتین به وجود آید در مورد پیچش ورقه های فلزی کم عرض است که به همین منظور جک هایی در داخل گیوتین برای جلوگیری از این پیچش تعبیه شده است
- به منظور جلوگیری از سقوط ورقه های فلزی برش داده شده در هنگام برش، گیره ها و نگهدارنده های ورق های فلزی است که باید در پشت دستگاه گیوتین نصب شود.
- یکی از مشکلاتی که ممکن است در برش ورقه های فلزی رخ بدهد، کیفیت پایین ورقه های برش داده شده است که به دلیل فیلرگیری های غیر دقیق ممکن است رخ دهد، به کمک تجهیزات دیجیتال موجود و تجهیز کردن دستگاه گیوتین به این تجهیزات، این مشکل بر طرف می گردد.
آموزش راه اندازی گیوتین
راه اندازی دستگاه گیوتین صنعتی، مانند سایر دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی باید توسط تجهیزات مخصوص و جرثقیل ها و نیروی متخصص انجام شود، چرا که در صورت نصب اینگونه تجهیزات به صورت خودسرانه، تجهیزات صنعتی از گارانتی خارج می شوند و مشکلات متعددی در این مورد به وجود می آید. راه اندازی گیوتین از کنار هم قرار دادن تجهیزات و بدنه دستگاه تا جک های داخلی دستگاه و الکتروموتور و سایر قطعات، شروع می شود و در ادامه با کالیبره کردن قطعات و تجهیزات اصلی مانند موتورها و جک ها به کمک کارشناسان متخصص ادامه میابد. در هنگام راه اندازی، کارشناسان برای آموزش به افراد مستقر در کارخانه، نحوه کار با دستگاه گیوتین را آموزش می دهند، هنگام کار با دستگاه، ورق فلزی که باید برش داده شود، بر روی 2 جک قرار گرفته و بعد از اطمینان از محل درست قرارگیری ورقه فلزی در جای خود، تیغه بالایی گیوتین پایین آمده و ورق فلزی برش داده میشود. پس باید از درست قرار گرفتن ورق و رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با این دستگاه، باید اطمینان حاصل کرد.
هنگام نصب و راه اندازی گیوتین به چه نکاتی توجه کنیم؟
- از مهمترین نکاتی که هنگام کار با دستگاه های صنعتی باید رعایت شود، نکات ایمنی پایه مانند پوشیدن کفش ایمنی به منظور جلوگیری از برخورد ورقه فلزی برش خورده بر روی پا میباشد.
- از دیگر نکات مهم، استفاده از دستکش چرمی مخصوص کار و استفاده از کلاه ایمنی است که از بروز اتفاقات ناگهانی جلوگیری می کند.
- در نظر گرفتن فضای مناسب برای گیوتین و قرارگیری قطعات برش داده شده، از دیگر مواردیست که باید مورد توجه قرار بگیرد.
- دستگاه های گیوتین به دو نوع گیوتین مکانیک و گیوتین هیدرولیک تقسیم بندی می شوند که باید بر اساس حجم کاری مد نظر، دستگاه مناسب را تهیه کنید و این مورد باید پیش از نصب و راه اندازی دستگاه مورد توجه قرار گیرد.
برای نگهداری و تعمیر گیوتین به چه نکاتی توجه کنیم؟
- قبل از کار کردن با دستگاه گیوتین، بهتر است تمامی قسمت های گیوتین به دقت مورد بررسی قرار گیرند و قسمت های مختلف آن، قبل از روشن شدن و به کارگیری، از هرگونه آلودگی تمیز شوند.
- قطعات و اتصالات دستگاه به ویژه پیچ و مهره به دقت بررسی شوند و در صورتی که نقصی مشاهده شد، سریعا مشکل برطرف گردد.
- در صورت بروز مشکل و خطا در عملکرد دستگاه، برق دستگاه قطع شود و به برطرف کردن مشکل بپردازید.
- توصیه می شود برای سفت کردن پیچ ها و قطعاتی از این قبیل، از آچار مناسب اتصالات، استفاده شود و از سفت کردن بیش از حد پیچ ها خودداری کنید.
- در صورتی که قطعات برش داده شده توسط دستگاه گیوتین، به یک منظور برش داده میشوند، توضصیه می شود برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، تمامی قطعات شماره گذاری شوند تا در هنگام اتصالات قطعات بهم مشکلی به وجود نیاید.
جمع بندی و سخن پایانی
در این مقاله سعی بر این شد تا تعریفی کلی در مورد دستگاه صنعتی گیوتین، اجزای آن، نحوه کار دستگاه و کاربرد آن، مشکلات موجود در گیوتین ها، آموزش راه اندازی گیوتین، نکات مهم در هنگام نصب و راه اندازی گیوتین، و نکاتی که باید به منظور نگهداری و تعمیر گیوتین، مورد توجه قرار بگیرد، در صورتی که در صنایع مختلفی از دستگاه گیوتین استفاده میکنید و در این مقاله به سوالات شما پاسخ داده نشد، میتوانید با کارشناسان شرکت پایا پیشرو سرویس تماس بگیرید و در مورد انواع خدمات ارائه شده برای دستگاه های گیوتین صنعتی، اطلاعات لازم را به دست بیاورید، شرکت پایا پیشرو سرویس ارائه دهنده انواع خدمات تعمیر و اورهال ماشین آلات صنعتی، سرویس های دوره ای و… می باشد، شما می توانید برای دریافت انواع خدمات تعمیر و سرویس و تعویض قطعات ماشین های صنعتی، با شماره تلفن های 55490207-021 یا 55490208-021 تماس بگیرید و اطلاعات بیشتر را کسب نمایید.
خدمات تعمیر پایا پیشرو سرویس
تعمیر پرس برک
کاربرد پرس برک
تعمیر دستگاه برش پلاسما
تورچ برشکاری پلاسما
نازل پلاسما
تعمیر دستگاه لیزر فایبر
قطعات لیزر فایبر
لوازم لیزر فایبر
هد لیزر فایبر
لنز دستگاه فایبر
دستگاه برش لیزر
لنز دستگاه برش لیزر
قیمت عدسی دستگاه لیزر
آموزش راه اندازی لیزر
دستگاه لیزر حکاکی
قطعات جوش لیزر
نازل جوش لیزر
گان جوش لیزر
تعمیر گیوتین
یورواستمپ
تعمیر پرس هیدرولیک
تعمیر پانچ صنعتی
تعمیر رول به شیت
تعمیر پرس ضربه ای
تعمیر برش CNC